ESTETSKA GINEKOLOGIJA

ESTETSKA GINEKOLOGIJA

Današnji stil života kod žena i muškaraca neizostavno dovodi do sve intenzivnije potrebe za estetskim postupcima čija je svrha što dulje zadržavanje mladolikog izgleda ne samo lica, već i intimnog područja.
Rješavanje niza tegoba koje su do jučer bile „tabu tema“, a vezane su za intimnu regiju, dovodi do podizanja samopouzdanja, a u konačnici i boljeg odnosa s partnerom/partnericom i okolinom.

Potreba za uljepšavanjem i produljivanjem mladolikosti intimnog područja prisutna je u svim dobnim skupinama, a dostupna je kroz niz suvremenih i potpuno bezbolnih nekirurških postupaka koji su u svijetu već dugi niz godina sastavni dio žensko/muške njege i predstavljaju vrstu seksualnog wellnessa.
Kod žena, nakon poroda i uslijed prirodnog procesa starenja mijenjaju se izgled i funkcija spolovila.
Video intervju dr.Alujević – Medicinski izvori – PAMM Video – MojMjehur.hr

Ginekološka ordinacija u Splitu

Neke od najčešćih tegoba su:
– smetnje nekontroliranog bježanja mokraće
– suhoća rodnice
– neugodnost i bol pri spolnom odnosu
– nekvalitetan orgazam ili njegov potpuni izostanak
– česte upale rodnice
– nezadovoljstvo izgledom vanjskog spolovila (gubitak volumena stidnih usana, ožiljci epiziotomije)
– kronična bol uz ožiljak epiziotomije
– kronična bol nakon operacijski postavljene mrežice
– pospartalna fekalna inkontinencija
– promjena pigmentacije vanjskog spolovila.

Muče li i Vas neke od ovih tegoba?
U poliklinici Makeover sigurno ćemo pronaći rješenje za Vas.
Nudimo Vam niz najsuvremenijih neinvazivnih bezbolnih postupaka uz potpuno individualiziran pristup.
Pri tome vaše svakodnevne funkcije neće biti narušene jer postupci ne zahtijevaju nikakav oporavak.
Obratite nam se s povjerenjem!

Zakoračimo zajedno u novo doba intimne ljepote i zdravlja, kao i vječne mladosti.
Postupci koje provodimo u području intimne regije:

O SHOT

PRP se ubrizgava u točno definirane točke ženske intimne regije, čime se postiže veći seksualni užitak žene zbog otklanjanja smetnji suhoće rodnice, neugodnih i bolnih odnosa i potrebe za lubrikantima, što rezultira povećanjem libida. Također se uspješno rješavaju i blagi oblici nekontroliranog otjecanja mokraće. Postupak je bezbolan jer se prije početka postupka nanosi anestetski gel.
Rezultati obično traju od jedne do dvije godine, nakon čega se preporučuje ponoviti postupak.

G SHOT (povećanje G točke)

Grafenbergova točka, poznatija kao G točka, erogena je zona vagine čijom se stimulacijom može postići seksualno uzbuđenje, orgazam i ženska ejakulacija.
Nalazi se na udaljenosti od pet od osam centimetara od otvora vagine i vanjskog ušća uretre na prednjem vaginalnom zidu.
Povećanje G točke postiže se ubrizgavanjem hijaluronske kiseline, čime se povećava površina tog misterioznog područja, što bitno pridonosi kvaliteti seksualnog zadovoljstva.

Korekcija stidnih usana

Jedan od vrlo popularnih zahvata koji dovodi do poboljšavanja izgleda ženske intimne regije jest korekcija velikih stidnih usana. Kandidatkinje su sve žene koje imaju prirodno nepravilne velike stidne usne ili pak one kojima su se stidne usne deformirale nakon trudnoće i poroda, tj. ulaskom u menopauzu.
Zahvat se izvodi ubrizgavanjem hijaluronske kiseline, čime se postiže punoća, zategnutost i mladenački izgled stidnih usana.

Pomlađivanje vagine i vulve

Pomlađivanje vagine i vulve uključuje širok spektar neinvazivnih postupaka koji ciljano rješavaju probleme poput hiperpigmentacije intimnog područja, smanjivanja elasticiteta i mlohavosti vagine, suhoće vagine, učestalih infekcija, kao i boli i nelagode pri spolnom odnosu. Kandidatkinje su sve žene koje žele postići veću razinu samopouzdanja i poboljšati kvalitetu seksualnog života.

Postupci kod urogenitalnog starenja (tretman UGA)

Urogenitalna atrofija (UGA) nastupa u toku prirodnog procesa starenja uslijed manjka estrogena, a uključuje promjene rodnice, vanjskog spolovila, mokraćne cijevi i dna zdjelice.
Dominantne tegobe zbog manjka estrogena su:
– suhoća rodnice
– svrbež, žarenje i pečenje rodnice
– stvaranje sitnih razderotina rodnice na blagi dodir
– bolan snošaj
– učestalo i žurno mokrenje
– noćno mokrenje
– inkontinencija urina
– učestale infekcije rodnice
– učestale infekcije mokraćnog sustava
– gubitak volumena stidnih usana.
Zbog svega navedenog žene gube interes za spolni život te izbjegavaju spolne odnose, a njihovim prestankom tegobe se još više produbljuju.
U našoj Vam poliklinici nudimo niz postupaka s pomoću kojih pokušavamo okrenuti vremenski kotač unazad poboljšavajući kvalitetu tkivnih struktura rodnice i vanjskog spolovila. Sluznica rodnice pri tome postaje deblja, bolje prokrvljena, bolje se vlaži i manje je podložna infekcijama. Vanjsko spolovilo poprima mladenački izgled. Kontrola mokrenja normalizira se kod blažih oblika inkontinencije urina.
Spolni život žene postaje bitno sadržajniji, što uvelike pridonosi kvaliteti života kako pacijentice, tako i njezinog partnera.

Kemijski peeling intimne regije

Kemijski peeling izvrsna je medicinska metoda kojom se na kožu intimnog područja nanosi odabrana kiselina s ciljem poboljšavanja kvalitete kože. Ovom metodom mogu se odstraniti hiperpigmentacijske promjene, poboljšati tonus kože i postići njezino jako zatezanje. Najčešće se provodi u nizu od nekoliko tretmana, ovisno o kliničkom stanju pacijenta.
* Više o kemijskim peelinzima možete pročitati u odjeljku dermatologije.

Primjena PRP-a u ginekologiji

PRP (platelet rich plasma), tj. plazma bogata trombocitima, dobiva se uzimanjem periferne krvi pacijenta koja se podvrgava procesu centrifugiranja.
Primjena vlastite krvi u terapijske svrhe poznata je u medicini već dugi niz godina.
U našoj poliklinici koristimo se najsuvremenijim uređajem na tržištu (Angel- Arthrex) za dobivanje visoko koncentrirane plazme koja je značajno kvalitetnija po svom sastavu od plazme dobivene s pomoću tzv. basic centrifuge. Takav PRP izuzetno je bogat trombocitima i faktorima rasta koji aktiviraju fibroblaste za sintezu novog kolagena i potiču neovaskularizaciju. Uz upotrebu Angel kalkulatora unaprijed se definira željeni volumen PRP-a, kao i željena vrijednost trombocita i leukocita koja varira ovisno o regiji koja se tretira.
Sadašnjost i budućnost regeneracije i pomlađivanja sigurno leži u ovom postupku jer nema ništa sigurnije i vrijednije od vlastitog tkiva.

Gdje primjenjujemo PRP?
– regeneracija vagine
– regeneracija vanjskog intimnog područja
– O shot

Ostale regije gdje primjenjujemo PRP:
– regeneracija vlasišta
– regeneracija lica, vrata i dekoltea
– regeneracija kože koljena
– regeneracija kože laktova
– u tretmanu strija
* Više informacije o gore navedenim regijama možete pročitati u odjeljku dermatologije.

Poliklinika MAKE OVER BEAUTIFUL INSIDE & OUT

Uz visokokvalitetne proizvode i aparate iz svijeta estetske medicine, nudimo mnogobrojne inovativne tretmane na području stomatologije, neinvazivne i nekirurške tretmane u području dermatologije, medicinske estetike i anti-age te regenerativne ginekologije.

Naručite se za konzultacije ili pregled