[code_snippet id=5]
Depositphotos 415775672 DS

All on 6 implantati

All-on-6 zubni implantati donose bezbrižan osmijeh na vaše lice!

Za mnoge ljude izgubljeni osmijeh zbog nedostatka zuba može biti izvor ne samo estetske brige već i emocionalnog stresa. Srećom, postoji revolucionarna tehnika poznata kao All-On-6 postupak koja je učinkovito i estetski dopadljivo rješenje za ovaj problem.

Ova inovativna metoda koristi šest implantata za vraćanje vašeg osmijeha na način koji nije samo funkcionalan, već i estetski izuzetan. Omogućuje našim klijentima da ponovno osjete radost i samopouzdanje koje donosi lijep osmijeh. Važno je istaknuti da ova tehnika nije samo rješenje za fizički nedostatak, već i za mentalno blagostanje – vraćanje osmijeha nije samo promjena izgleda, već transformacija koja doprinosi osjećaju sreće i zadovoljstva.

Ono što ovu tehniku ​​čini posebnom je njezina pristupačnost, koja vam omogućuje vraćanje osmijeha bez kompromisa! Kombinirajući učinkovitost i estetiku, All-On-6 otvara vrata novom poglavlju dajući ljudima priliku da se ponovno slobodno, bezbrižno i s užitkom nasmiješe.

Što je tehnika All-On-6?

All-On-6 tehnika često je optimalno i najsigurnije rješenje za mnoge pacijente koji su suočeni s potpunim gubitkom zuba ili kada postojeći zubi više nisu u funkciji. Ova tehnika omogućuje vraćanje osmijeha i funkcionalnosti zuba uz visoku estetiku, minimalno invazivnim pristupom. Iako je izvođenje ove vrste stomatološkog zahvata složeno, All-On-6 pruža iznimnu udobnost i prirodan izgled rješavajući složene izazove.

Osnovni princip je ugradnja šest implantata na koje se fiksira kompletna zubna struktura. Ovi implantati osiguravaju iznimnu stabilnost i dugotrajnu funkcionalnost. Postavljanjem implantata u paralelni položaj moguće je jednostavnije protetsko rješenje uz optimalnu raspodjelu opterećenja tijekom žvakanja. Zubi se fiksiraju na implantate vijcima ili cementom i tako se stvara fiksna struktura koja se ne može skinuti. Istraživanja su pokazala da postavljanje šest implantata na točno definirane pozicije omogućuje najbolju raspodjelu opterećenja tijekom žvakanja.

Za ovu tehniku ​​potrebna je dovoljna količina kosti u čeljusti, što se potvrđuje 3D snimkom. U slučaju nedostatka čeljusne kosti za šest implantata koristi se All-On-4 tehnika koja uključuje posebne implantate postavljene pod određenim kutom, posebno u stražnjim regijama čeljusti. Iako izvana može izgledati slično, All-On-6 tehnika je pouzdanija od All-On-4.

Također, estetski je razlika između All-On-6, All-On-4 i običnih zubnih krunica gotovo neprimjetna. Ovo je revolucionarno rješenje za osobe bez zuba ili sa zubima koje treba zamijeniti, postavljajući nove standarde u stomatološkoj praksi.

U poliklinici MakeOver nudimo isključivo provjerene implantate vrhunske kvalitete iz uvoza renomiranih svjetskih proizvođača. Ovisno o Vašim specifičnim potrebama, biramo najbolja rješenja iz široke ponude proizvoda engleske tvrtke Roott, zatim Straumann, poznate po vrhunskoj izradi i švicarskoj preciznosti, kao i tvrtke Nobel Bio Care, titana u području dentalne protetike, poznat po patentiranju prvog titanijskog implantata za zube.

Je li All-on-6 pravi za mene?

Kako bismo bili sigurni da je tehnika All-on-6 pravi izbor za vas, provodimo detaljnu procjenu vaše čeljusne kosti. 3D skeniranje pruža sveobuhvatan prikaz ne samo gustoće kostiju u vašoj čeljusti, već i preciznog rasporeda sinusa i živaca u gornjoj i donjoj čeljusti. Ove informacije su ključne jer nam omogućuju da unaprijed utvrdimo jesu li vaša čeljust i kosti prikladne za sigurnu implantaciju ili zahtijevaju dodatne postupke pripreme.

Naš tim Poliklinike MakeOver pažljivo planira svaku intervenciju kako biste imali što bolje iskustvo i postigli najbolje rezultate. Ukoliko analiza pokaže da ima dovoljno kvalitetne čeljusne kosti, moći ćemo pristupiti ugradnji implantata. Međutim, u slučajevima kada je čeljusna kost oštećena ili istrošena, potrebno je pristupiti njenom popravku i nadogradnji.

Gubitak čeljusne kosti može biti uzrokovan raznim čimbenicima, uključujući zubne infekcije, ozljede, prethodno vađenje zuba ili određena medicinska stanja. U takvim situacijama može biti potrebno povećanje čeljusne kosti kako bi se stvorio odgovarajući temelj za uspješnu implantaciju. Ova augmentacija može se postići umjetnom kosti ili autotransplantacijom, gdje se koristi vlastita kost pacijenta. Važno je da su svi koraci pažljivo isplanirani i izvedeni kako bi se postigao optimalan rezultat i osigurala vaša udobnost i sigurnost tijekom cijelog procesa.

Boli li postupak All-on-6?

Bez obzira radi li se o manjim zahvatima poput popravka zuba ili plombiranja ili složenijim zahvatima poput ugradnje implantata, u poliklinici MakeOver sve intervencije izvode se u lokalnoj anesteziji prilagođenoj Vašim potrebama. Naš cilj je učiniti vaš boravak ugodnim i sigurnim.

Vaša jedina obveza je da se opustite, a naše zadovoljstvo da vam poklonimo osmijeh na koji ćete biti ponosni.

Zakažite besplatne konzultacije OVDJE i neka vaš osmijeh zablista!

Nakon zahvata, dok još traje lokalna anestezija, od nas ćete dobiti odgovarajući analgetik. To će pomoći smanjiti bol i nelagodu nakon što anestezija prestane. Narednih dana, nakon ugradnje implantata ili drugih intervencija, preporučit ćemo vam blage analgetike kako biste se osjećali što ugodnije. Možete biti potpuno bezbrižni jer ćemo Vam dati iscrpne smjernice i detaljno objasniti koji je analgetik najbolji za Vaš konkretan slučaj. Vaša udobnost i bezbolno iskustvo naš su prioritet.

Kako izgleda ugradnja All-On-6 implantata?

Evo koraka u postupku ugradnje 6 implantata u bezubu čeljust ili neposredno nakon vađenja zuba:

 • Postavljanje 6 implantata
 • Brza izrada privremenih zuba
 • Izrada trajnih zuba
 • Fiksacija trajnih zuba

Znamo da je ovakav zahvat veliki korak i želimo da se osjećate potpuno sigurno i zaštićeno, stoga donosimo detaljan prikaz kako zahvat izgleda u poliklinici MakeOver:

 • Dostupan tim stručnjaka: All-on-6 je tehnika koja zahtijeva preciznost i stručnost. Često uključuje zamjenu izgubljenih desni umjetnim desnima, što je rezultat gubitka koštane mase. Ovaj složeni proces zahtijeva pažljivu koordinaciju i stručnost cijelog tima koji vam stoji na raspolaganju.
 • Visoka učinkovitost: Poliklinika Makeover često koristi pristup “All-on-6” jer nudi široku paletu protetskih rješenja. To znači da se pacijentima može pružiti trajno rješenje sa šest implantata i različitim vrstama materijala, što je posebno korisno kada izgubljeni zubni greben treba obnoviti zajedno sa zubima.
 • Brza implementacija: U bezubu čeljust ili neposredno nakon vađenja zuba, šest implantata se obično postavlja u jednom tretmanu, a često se mogu odmah opteretiti. Najkasnije za 2-3 dana dobijete privremene fiksne zube za brzo vraćanje osmijeha. U slučajevima kada je kost vrlo mekana i ne dopušta trenutačno opterećenje, primjenjuje se opcija odgođenog opterećenja. Uključuje privremeni mobilni rad koji se nosi oko 3 mjeseca dok se implantati integriraju. Ovaj pristup omogućuje praćenje oralne higijene i vaših navika.
 • Detaljno planiranje trajnih zuba: Nakon perioda integracije implantata, razmatra se izbor materijala za trajne zube. To mogu biti keramički ili metalkeramički mostovi, a odabir ovisi o vašim potrebama.
 • Precizna fiksacija trajnih zuba: Kada su trajni zubi postavljeni, hibridni most se fiksira pomoću vijka za ugrađeni implantat. Ovi zubi se ne mogu samostalno vaditi, a održavanje i čišćenje obavlja isključivo terapeut ili liječnik radi očuvanja oralne higijene.
 • Redovne kontrole: Nužne su redovne kontrole svakih 6 mjeseci kako bi se pratila oralna higijena oko implantata, riješili eventualni problemi i očuvala trajnost protetskog rada.

Sličnosti i razlike između All-On-6 i All-On-4

Postoje značajne sličnosti između All-On-4 i All-On-6 zubnih implantata:

 • Visoko učinkovite metode: Oba pristupa su učinkoviti stomatološki tretmani za rekonstrukciju zuba u gornjoj ili donjoj čeljusti kod pacijenata kojima nedostaju zubi.
 • Trajna i čvrsta potpora: Implantati, bez obzira radi li se o četiri ili šest, predstavljaju stabilnu osnovu za protetski rad. To znači da nema straha od iskliznuća ili ispadanja proteza, pružajući pacijentima sigurnost i udobnost.
 • Sličnost u zahvatu: Oba zahvata uključuju potporu fiksnih protetskih radova, kao što su mostovi ili hibridne proteze. Nakon implantacije pacijenti dobivaju privremene radove koji se nose do izrade i postavljanja konačnog trajnog rada.

Iako na prvi pogled izgledaju gotovo identično, karakteriziraju ih ključne razlike koje mogu bitno utjecati na doživljaj i rezultate:

 • Broj implantata: Ključna razlika između ova dva sustava leži u broju korištenih implantata. All-On-4 uključuje postavljanje četiri implantata u čeljust, dok All-On-6 koristi šest implantata.
 • Stabilnost: Postupak All-On-6 nudi dodatnu stabilnost i snagu u odnosu na All-On-4. Ova tehnika pruža dodatnu sigurnost jer se temelji na većem broju implantata.
 • Oblik implantata: All-On-4 karakterizira postavljanje implantata pod kutom, dok All-On-6 uključuje korištenje ravnih implantata. Ovakav različit raspored implantata može utjecati na raspodjelu sila i stabilnost protetskog rada.

Kako odabrati, All-On-4 ili All-On-6?

Odluka između ova dva pristupa zahtijeva pažljivo razmatranje pacijentovih individualnih stanja i strukture čeljusti, uzimajući u obzir trenutne i potencijalne buduće potrebe.

Stanje čeljusne kosti: Gustoća, čvrstoća i preostala količina kosti u čeljusti glavni su čimbenici. Ovo je ključno jer će odrediti koliko se implantata može postaviti.

Broj implantata: Ako postoji ograničenje zbog blizine sinusa u gornjoj čeljusti ili živčanih struktura u donjoj čeljusti, često se odabiru četiri implantata.

Vrsta protetskog rada: Broj implantata također utječe na vrstu protetskog rada. Kod četiri implantata često se koriste mobilne proteze, dok se kod šest implantata često radi fiksni protetski rad.

Kvaliteta kostiju: All-On-6 zahtijeva veću gustoću i snagu kostiju u usporedbi s All-On-4. Šest implantata bolje raspoređuje pritisak i često su bolji izbor kada je gustoća kosti u čeljusti niža.Moguće intervencije: U nekim slučajevima mogu biti potrebne dodatne intervencije poput podizanja sinusa ili dodavanja umjetne kosti kako bi se stvorili uvjeti za ugradnju više implantata.

Odluka između zubnih implantata All-On-4 i All-On-6 ovisit će o ovim čimbenicima, zajedno sa specifičnostima vašeg slučaja i individualnim potrebama. Važno je konzultirati se sa stomatologom ili oralnim kirurgom kako biste dobili najbolji plan liječenja za svoju situaciju.

Zakažite besplatni termin DANAS i neka vaši snovi o savršenom osmijehu postanu stvarnost!

Rezervirajte svoj termin Online

Naše usluge
Dermatologija
Estetska ginekologija i ginekologija
Stomatologija
Medicinska estetika i Anti-age
Centar za mršavljenje
Trebate pomoć?
Molimo Vas ispunite kontakt obrazac kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati.