[code_snippet id=5]
woman holding tablet

Izbjeljivanje zuba

Lako postignite blistavo bijele zube modernim tehnikama izbjeljivanja

Postizanje blistavo bijelih zubi postalo je dostupnije nego ikada, zahvaljujući modernim tehnikama izbjeljivanja. Ove inovativne metode ne samo da daju učinkovite rezultate, već također postavljaju standard za pomlađivanje osmijeha. Istražit ćemo kako je lako postići željenu razinu bjeline uz pomoć naprednih tehnologija izbjeljivanja, otkrivajući tajne iza sjajnog osmijeha i samopouzdanja koje ide uz njega.

Zašto se odlučiti za postupak izbjeljivanja zubi?

Zubi s vremenom potamne, što je prirodan proces koji proizlazi iz svakodnevnih navika. Konzumacija kave, čajeva, pigmentirane hrane i pića doprinosi nakupljanju pigmenata unutar zubne cakline, što rezultira postupnim tamnjenjem i općim nezadovoljstvom estetikom osmijeha pojedinca.

Izbjeljivanjem postižemo očaravajući, mladenački osmijeh otvaranjem pigmenata unutar cakline što vizualno posvjetljuje zube. Stoga se izbjeljivanje zubi doživljava kao estetski tretman koji donosi iznimne rezultate u postizanju prirodne bjeline zuba.

Koje opcije izbjeljivanja zubi su dostupne i koju odabrati?

Izbjeljivanje zubi može se obaviti na dva načina: u stomatološkoj ordinaciji ili kod kuće sa udlagama. Prednost ordinacijskog izbjeljivanja su brzi rezultati, često postizanje željene boje zuba u jednom ili eventualno dva dana. S druge strane, kod kućnog izbjeljivanja koriste se blaže koncentracije gela, čime se smanjuje mogućnost neugodnih osjeta.

Izbjeljivanje u ordinaciji daje brze rezultate, dok kod kućnog izbjeljivanja pacijenti imaju koristi od udlaga koje ostaju u njihovom posjedu, što im omogućuje održavanje bjeline prema potrebi. Ako želite brze rezultate, a ne želite sami nanositi gel na udlage, izbjeljivanje u ordinaciji može biti pravi izbor. S druge strane, onima koji su spremni čekati željene rezultate i imaju vremena za samostalan zahvat, preporučuje se kućno izbjeljivanje zubi.

Kako izgleda kućno izbjeljivanje zubi?

Ovaj postupak uključuje uzimanje otisaka zubi za izradu posebnih udlaga. Na ove udlage nanesite gel za izbjeljivanje i nosite ih nakon večernjeg pranja zubi te ih ostavite preko noći. Na dan preuzimanja udlaga utvrđuje se početna boja zuba, a kontrolno snimanje se radi sedam dana nakon početka procesa izbjeljivanja.

Ova metoda je dokazano sigurna i daje predvidljive rezultate, nudeći maksimalnu sigurnost tijekom cijelog procesa izbjeljivanja zubi.

Kako izgleda izbjeljivanje zubi u ordinaciji?

Ova metoda uključuje precizno izoliranje zubnog mesa kako bi se zaštitilo od kontakta sa sredstvom za izbjeljivanje. Zatim se na površinu zuba nanosi gel za izbjeljivanje, a aktivacija se vrši svjetlosnom lampom ili samoaktivacijom gela. Ovaj dio postupka može uzrokovati određene osjećaje na zubima, iako stomatolozi rade na smanjenju nelagode tijekom procesa.

Izbjeljivanje u ordinaciji obično se izvodi brzo, dajući pacijentu željene rezultate u relativno kratkom vremenskom razdoblju. Ova metoda je učinkovita, a stomatolog prati i prilagođava postupak kako bi osigurao sigurnost i udobnost pacijenta tijekom cijelog procesa.

Jeste li kandidat za izbjeljivanje zubi?

Izbjeljivanje zubi preporučuje se osobama koje nemaju krunice ili velike plombe na prednjim zubima. Ovo je važno jer se ispune i krunice ne mogu podvrgnuti procesu izbjeljivanja, već bi ih bilo potrebno zamijeniti nakon zahvata ako se na izbjeljivanju inzistira. U svim drugim situacijama, pod pretpostavkom da su zubi zdravi, može se izvršiti izbjeljivanje zubi. Vaš će stomatolog pažljivo procijeniti vašu oralnu situaciju kako bi utvrdio jeste li idealan kandidat za izbjeljivanje zubi.

Može li izbjeljivanje zubi štetiti vašem zdravlju?

Na tržištu je dostupan širok izbor preparata i tehnika za izbjeljivanje zubi. Ponekad ljudi kupuju različite paste i gelove u drogerijama očekujući nevjerojatne rezultate. No, nerijetko se susreću s razočarenjem zbog izostanka obećanih učinaka ili iznimno jake boli nakon uporabe.

U nekim rijetkim slučajevima pacijenti nam se obraćaju nakon nestručnih pokušaja izbjeljivanja zubi, suočeni s bolovima, opeklinama desni i oštećenjem zubne cakline.

Preporučamo da se, kada je u pitanju izbjeljivanje zubi, obavezno posavjetujte sa svojim stomatologom. Ova praksa pomaže u odabiru najboljeg rješenja koje će ne samo doprinijeti vašem zdravlju, već i postići optimalne rezultate izbjeljivanja zubi.

Zakažite besplatne konzultacije s MakeOver stručnjacima OVDJE i odaberite najbolje rješenje za svoj novi, blistavi osmijeh!

Može li izbjeljivanje dovesti do oštećenja zubne cakline?

Odgovor na ovo pitanje uvelike ovisi o koncentraciji gela kojim se izbjeljuju zubi. Aktivne tvari u ovim gelovima obično su karbamid peroksid ili vodikov peroksid. Ove tvari kada se aktiviraju otvaraju lance pigmenata u zubnoj caklini, što dovodi do promjene kromatskih svojstava zuba i postizanja svjetlije nijanse.

Ako je koncentracija gela previsoka, postoji opasnost od privremenog ili čak trajnog oštećenja cakline. To se često manifestira pojavom bjelkastih mrlja na površini zuba, što dodatno može uzrokovati osjetljivost na toplo, hladno ili slatko. Važno je pažljivo prilagoditi koncentraciju gela kako bi se postigao željeni rezultat izbjeljivanja bez nepotrebnog narušavanja zdravlja zubi.

Koliko dugo traje učinak izbjeljivanja zubi?

Trajanje učinka izbjeljivanja zubi vrlo je individualno i ovisi o osobnim navikama. Nakon postupka izbjeljivanja obično se postiže izbjeljivanje u rasponu od 5 do 6 nijansi. No, kako to često biva, povratak jedne nijanse može se uočiti u razdoblju od 6 mjeseci do godinu dana, posebice uzimajući u obzir životne navike i konzumaciju pigmentiranih tvari.

Kakvi se rezultati mogu postići izbjeljivanjem zubi i o čemu to ovisi?

Postizanje izvrsnog holivudskog osmijeha izbjeljivanjem zubi često se očekuje, a iako se to ponekad može postići, u većini slučajeva postiže se prirodna bjelina zuba. Ključni faktor u postizanju rezultata je debljina cakline jer se cijeli proces odvija unutar zubne cakline.

Velika debljina cakline obično rezultira boljim rezultatima izbjeljivanja, dok tanja caklina može rezultirati slabijim učinkom. Debljina cakline individualna je karakteristika svakog pojedinca i na nju ne možemo izravno utjecati.

Djeluju li komercijalni gelovi za izbjeljivanje zubi?

Na današnjem tržištu postoji širok izbor gelova i pasta za izbjeljivanje zubi, a iako neki od njih mogu pružiti blag učinak, jedini siguran i siguran način za postizanje optimalnih rezultata je provođenje procesa izbjeljivanja zubi u stomatološkoj ordinaciji, u suradnji sa stručnim stomatologom.

Mogu li se tretirani zubi izbijeliti?

Da, apsolutno je moguće izbijeliti liječene zube, a najbolji rezultati se postižu kada se postupak izbjeljivanja provodi istovremeno na liječenim i ostalim zubima. Ovaj postupak uključuje nanošenje gela na unutarnju stranu zuba koji deaktivira pigmente unutar zuba.

Boli li izbjeljivanje zubi?

Izbjeljivanje zubi obično ne uzrokuje bol. Međutim, nakon zahvata zubi mogu postati privremeno osjetljiviji, osobito nakon izbjeljivanja u ordinaciji.

Nuspojave tijekom izbjeljivanja zubi

Prolazna osjetljivost na hladnoću, koja se javlja kod oko 50% pacijenata, može se smatrati jednom od neželjenih pojava tijekom izbjeljivanja zubi. U takvim situacijama preporuča se smanjiti učestalost nošenja traka za aplikaciju (primjerice svaku drugu noć), smanjiti koncentraciju gela za izbjeljivanje i koristiti preparate koji smanjuju osjetljivost zuba. Važno je napomenuti da je ova pojava uvijek privremena.

Nakon postizanja željene boje zuba i stabilizacije rezultata izbjeljivanja (nakon najmanje dva tjedna), preporuča se zamijeniti sve vidljive plombe jer njihova boja više neće odgovarati boji izbijeljenih zuba.

Zakažite besplatne konzultacije OVDJE kako biste pronašli najučinkovitiju metodu izbjeljivanja zubi prilagođenu vašim navikama i potrebama. Radit ćemo zajedno kako bismo postigli blistav osmijeh koji odražava vašu prirodnu ljepotu!

 

Rezervirajte svoj termin Online

Naše usluge
Dermatologija
Estetska ginekologija i ginekologija
Stomatologija
Medicinska estetika i Anti-age
Centar za mršavljenje
Trebate pomoć?
Molimo Vas ispunite kontakt obrazac kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati.