[code_snippet id=5]
Depositphotos 531212820 DS

Prozirni aparatic za zube – invisalign

Invisalign prozirni aparatić za zube: Ne možete vidjeti aparatić, ali možete vidjeti rezultate!

Zadivljujući osmijeh vaša je supermoć koja budi samopouzdanje i energiju u svakom vašem koraku! Svaki dan dočekujete s nepokolebljivim povjerenjem, a Vaš osmijeh zrači toplinom i šarmom.

Ali to je mnogo više od samog izgleda.

Lijep osmijeh nije samo estetski izbor; to je ulaganje u vaše cjelokupno zdravlje i kvalitetu života. Kada su zubi pravilno postavljeni, održavanje oralne higijene postaje jednostavno, smanjuje rizik od problema sa zubima, pridonosi boljoj probavi, ublažava bolove u čeljusti te ublažava glavobolje i migrene.

Ako ste ikada sanjali o samouvjerenom, zdravom osmijehu, došli ste na pravo mjesto. U poliklinici MakeOver nudimo moderno, učinkovito rješenje: Prozirni aparatić za zube – Invisalign.

 Invisalign u potpunosti mijenja doživljaj ispravljanja zubi jer je to nevidljivi aparatić koji donosi vidljive rezultate!

 • Prozirni aparatić za zube puno je udobniji za nošenje od tradicionalnog fiksnog aparatića
 • U velikom broju slučajeva tretman završava brže od tretmana metalnim aparatićima
 • Invisalign aligneri daju predvidljive rezultate – unaprijed znate što možete očekivati ​​tijekom cijelog procesa i na kraju tretmana!

Vaš osmijeh iz snova je nadohvat ruke, a mi smo tu da vas vodimo na svakom koraku.

Što je Invisalign prozirni aparatić za zube?

Riječ je o prozirnim udlagama, poznatim i kao aligneri, koje su suvremena metoda ispravljanja nepravilnosti, a koje su se pokazale vrlo učinkovite u rješavanju manjih problema sa zagrizom i položajem zuba. Ova vrsta aparatića omogućuje jednostavan i udoban način života tijekom razdoblja korekcije, a možda najbolje od svega je što je gotovo potpuno nevidljiv!

Udlage su izrađene od izuzetno tankog medicinskog poliuretana, a prednost im je što se mogu savršeno prilagoditi zubima svakog pacijenta. To znači da svatko dobiva prilagođene alignere koji će raditi s maksimalnom učinkovitošću.

Ovisno o stupnju korekcije, kreira se određeni broj alignera koji djeluju na zube i vraćaju ih u željeni položaj. Invisalign aligneri vrše blagi pritisak na zube kako bi ih nježno i postupno postavili u željeni položaj. Nose se 22 sata dnevno i zamjenjuju novim setom svaka dva tjedna nastavljajući tako nježni proces pomicanja zuba.

Koje stomatološke probleme Invisalign prozirni aparatić može riješiti?

Dokazano je da je ovaj aparatić izuzetno učinkovit u ispravljanju raznih vrsta dentalnih malokluzija, odnosno situacija kada gornji i donji zubi ne pristaju kako treba, već su zauzeli nepravilan položaj tijekom rasta. Ovo uključuje, ali nije nužno ograničeno na:

 • krive zube
 • zube pod nepravilnim kutom
 • pacijente s pomaknutim središnjim linijama

Međutim, za ozbiljnija stanja koja uključuju korekciju većih anomalija ili poremećaja čeljusti učinkovitiji izbor bio bi klasični tretman fiksnim aparatićem.

Kako Invisalign aparatić zapravo djeluje na zube?

Prvi korak je uzimanje otiska zuba, nakon čega se on detaljno analizira te se posebnim softverom izračunava potrebna količina udlaga za svakog pacijenta. Osim toga, softver precizno planira kako će se svaki zub pomicati, određujući kada treba promijeniti udlage.

Ono što ovu metodu čini posebnom je to što aparatić djeluje na svim površinama zuba. Pritisak je nježan, ali postojan, čime se smanjuje rizik od oštećenja potpornih struktura zuba (parodont) i loma okolne čeljusne kosti. Kada je potrebno malo pomaknuti zube za nekoliko milimetara, prozirne udlage su idealan izbor.

Osim toga, korištenje prozirnih aparatića vrlo je jednostavno! Nježno se stavlja preko zuba, djelujući gotovo potpuno neosjetno, skida se tijekom obroka i vraća nakon temeljitog pranja zuba. I to je to! Vrlo je važno održavati higijenu zuba i aparatića tijekom korekcije kako bi se smanjili rizici od stvaranja zubnog kamenca, upale zubnog mesa i oštećenja samog aparatića.

Koja je razlika između prozirnog Invisalign i fiksnog aparatića za zube?

Prije nego što se zanesete prednostima prozirnih aparatića za zube, važno je napomenuti da ovu odluku ne biste trebali donijeti sami. Taj odabir treba učiniti tek nakon konzultacije sa stomatologom ili ortodontom koji će razmotriti vaše specifične potrebe, težinu nepravilnosti i preporučiti najbolju opciju za postizanje željenih rezultata.

Dobrodošli ste na besplatne konzultacije s našim timom stručnjaka, zakažite termin OVDJE.

 • Proces ozdravljenja

Invisalign tretman uključuje niz prilagođenih prozirnih poravnavača izrađenih od materijala SmartTrack™, koji nježno i postupno poravnavaju vaše zube. Ovi poravnači napravljeni su da točno odgovaraju vašim zubima i dizajnirani su za zamjenu u redovitim intervalima.

Metalni fiksni aparatići sastoje se od nosača koji se pričvršćuju na zube i spajaju žicama. Ove komponente djeluju zajedno kako bi izvršile snažan pritisak na zube i postupno ih pomicale u željene položaje.

 • Trajanje liječenja

U mnogim slučajevima Invisalign tretman je završen brže nego što bi bio s tradicionalnim metalnim aparatićima. Trajanje tretmana varira ovisno o složenosti slučaja, ali često je učinkovitiji i daje brže rezultate.

Metalni aparatići obično zahtijevaju duže razdoblje liječenja. Vrijeme potrebno za prilagodbu i montažu može se produljiti, ovisno o individualnim ortodontskim potrebama.

 • Predvidljivi rezultati

Invisalign tretman nudi predvidljiv ishod. Prije no što počnete nositi alignere, vaš stomatolog ili ortodont digitalno skenira vaše zube i koristi specijalizirani softver za izradu detaljnog plana liječenja. To vam omogućuje da znate što možete očekivati ​​u svakoj fazi procesa.

Rezultati s tradicionalnim aparatićima za zube ponekad mogu biti manje predvidljivi, jer se s vremenom vrše prilagodbe i može biti manje vidljivosti napretka liječenja.

 • Oralna higijena

Invisalign poravnavači se mogu skinuti, što znači da ih možete jednostavno ukloniti za redovito četkanje i čišćenje zubnim koncem. To olakšava održavanje dobre oralne higijene i smanjuje rizik od problema sa zubima.

Čišćenje oko metalnih dijelova fiksnih aparatića za zube može biti izazovno, zahtijeva dodatnu njegu i specijalizirane alate. Neadekvatna oralna higijena s aparatićem može dovesti do većeg rizika od karijesa i drugih problema sa zubima.

 • Estetika

Jedna od glavnih prednosti Invisaligna je njegova transparentnost i gotovo nevidljivost. Clear aligneri su diskretni, čineći manje vidljivim da ste podvrgnuti ortodontskom tretmanu. Ovo može biti osobito privlačno onima koji preferiraju manje upadljivu opciju.

S druge strane, fiksni aparatići su prilično uočljivi zbog prisutnosti vidljivih metalnih žica i bravica. To može zabrinuti pojedince koji su tijekom tretmana nezadovoljni svojim izgledom i utjecati na samopouzdanje – osim, naravno, ako to nije vaš željeni izgled! :)

 • Dijeta i udobnost

Uz Invisalign, možete ukloniti svoje alignere prije jela, što vam omogućuje da uživate u gotovo svakoj hrani bez ograničenja. Ova fleksibilnost čini vrijeme obroka praktičnijim jer ne morate brinuti o ograničenjima hrane.
Tradicionalni fiksni aparatići zahtijevaju oprez pri konzumiranju određene hrane jer tvrdi, hrskavi ili ljepljivi predmeti mogu potencijalno oštetiti bravice i žice. Osim toga, slomljeni aparatić može uzrokovati nelagodu i zahtijevati neplanirane posjete stomatologu radi popravka. Rutinske prilagodbe također mogu dovesti do privremene nelagode i boli.

Koliko vremena je potrebno da se isprave zubi s prozirnim aparatićem?

Kada je riječ o putu do savršenog osmijeha s prozirnim aparatićem za zube, brzina i učinkovitost ovise o različitim čimbenicima. Ključni čimbenik je složenost vašeg dentalnog stanja. Što su nepravilnosti veće, tretman će zahtijevati više alignera, a samim time i dulje trajanje.

Ali ima dobrih vijesti. Vaša motivacija i dosljednost imaju ključnu ulogu u brzini liječenja. Pacijenti koji marljivo nose svoje alignere najmanje 22 sata dnevno i mijenjaju ih svaka dva tjedna mogu ubrzati proces. Dakle, ako ste motivirani, možete doprinijeti skraćenju trajanja tretmana.

Ponekad se tijekom tretmana mogu pojaviti manje prilagodbe. To je uobičajeno kada terapijski ciljevi nisu u potpunosti postignuti, čak ni nakon nošenja posljednjeg alignera. U takvim će slučajevima vaš ortodont ponovno uzeti otisak i digitalnu sliku vaših zuba kako bi namjestio nove alignere da biste lakše postigli željeni rezultat.

Ne zaboravite, o vašem entuzijazmu i dosljednosti ovisi i brzina tretmana. Vaš osmijeh je nadohvat ruke, a vaša predanost može biti ključ za brže i učinkovitije postizanje vašeg cilja!

Zašto je Invisalign aparatić odlična investicija?

Dentalni aligneri su vrijedna dugoročna investicija u vaše zdravlje i samopouzdanje. Kada ortodont preporuči ovaj tretman, uzimajući u obzir cijenu, estetiku i učinkovitost, to je uvijek u vašem najboljem interesu. Nikad ne zaboravite da savršeno poravnati zubi nisu samo estetski potez. To je ključ za održavanje zdravih zubi i desni. Pravilan položaj zubi olakšava održavanje oralne higijene i štiti vas od potencijalnih problema poput karijesa i bolesti desni.

Stoga nema razloga za odgodu. Vrijeme je da napravite prvi korak.

Bilo da se radi o prozirnim udlagama za ispravljanje zubi ili tradicionalnim fiksnim aparatićima, donosite važnu odluku za svoju budućnost. Vaš osmijeh i oralno zdravlje zaslužuju najbolje!

Zakazivanjem pregleda i konzultacija sa stručnjacima osiguravate tretman prilagođen vašim jedinstvenim potrebama. Odaberite termin OVDJE.

 

Rezervirajte svoj termin Online

Naše usluge
Dermatologija
Estetska ginekologija i ginekologija
Stomatologija
Medicinska estetika i Anti-age
Centar za mršavljenje
Trebate pomoć?
Molimo Vas ispunite kontakt obrazac kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati.