[code_snippet id=5]

Pregledajte svoju kožu prije izlaganja suncu i pripremite se za ljetne vrućine!

Pregledajte svoju kožu. Gotovo svatko od nas jedva čeka toplije vrijeme za prvi odlazak na plažu i sunčanje. No malo tko razmišlja o štetnosti prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama i posljedicama koje ono donosi.

Sunce emitira UV zračenje koje je, iako ima i svojih dobrih strana, uglavnom štetno za kožu i od kojeg bismo se svi trebali adekvatno zaštititi.

U nastavku ćemo krenuti od pozitivnih utjecaja UV zračenja.

  • PREDNOSTI UV ZRAČENJA

Najveća prednost djelovanja UV zračenja svakako je kataliziranje sinteze vitamina D i endorfina.

Iako se manja količina vitamina D može unijeti i prehranom, moramo naglasiti da je svega 5 do 15 minuta dnevnog izlaganja sunčevom svjetlu dovoljno da bi se zadovoljile potrebne količine vitamina D za pravilno funkcioniranje organizma.

Vjerovali ili ne – terapija UV svjetlom upotrebljava se i kao terapija za neke kožne bolesti i stanja kao što su psorijaza, vitiligo, ekcemi i kožni limfomi.

  • ŠTETNOSTI UV ZRAČENJA

Iako ima i svojih pozitivnih strana, prekomjerno izlaganje suncu uglavnom za kožu donosi više štete nego koristi.

UV svjetlo potiče ubrzano i preuranjeno starenje kože, odnosno fotostarenje.

Znakovi fotostarenja najčešće se javljaju u vidu smanjenja elastičnosti kože, pojave dubokih bora i finih linija, hiperpigmentacija, staračkih pjega, a najveći rizik kojeg prekomjerno sunčanje sa sobom nosi svakako je rizik od razvoja melanomamalignog oboljenja kože. Tamniji ten koji nastaje nakon sunčanja zapravo je reakcija kože na stanična oštećenja nastala djelovanjem UV zraka. Koža ta oštećenja shvaća kao prijetnju pa stoga nastoji proizvesti što više melanina, kožnog pigmenta, zbog kojeg i nastaje tamniji ten.

  • FOTOSTARENJE VS. KRONOLOŠKO STARENJE

Ponekad ljudi miješaju termine photoaging (starenje pod utjecajem sunca ili fotostarenje) i kronološko starenje.

Dok je kronološko starenje prirodan proces koji ne možemo zaustaviti (iako ga adekvatnom njegom i odgovarajućom skrbi o koži svakako možemo itekako usporiti), na fotostarenje možemo utjecati svojim načinom života.

U nastavku bloga pročitajte više o kombiniranom pristupu i svim metodama dostupnima u poliklinici MakeOver, a čija je svrha prije svega pripremiti kožu za izlaganje suncu, a potom i ublažiti već nastale posljedice fotostarenja.

  • KOMBINIRANI PRISTUP U POLIKLINICI MAKEOVER

Osim kronološkom starenju, u poliklinici MakeOver veliku važnost pridajemo upravo fotostarenju i kompleksnim utjecajima koje donosi izlaganje suncu.

U tom kontekstu, najveću važnost ima opći dermatološki pregled i dermatoskopija!

Dok proučavanju bora u ogledalu posvećujemo neizmjernu pažnju, pregledavanje kožnih promjena i madeža često zanemarujemo. Stoga ne čudi porast broja oboljelih od melanoma.

Redovitim odlascima kod dermatologa moguće je na vrijeme uočiti svaku potencijalno opasnu promjenu na koži i spriječiti razvoj teško izlječivih kroničnih kožnih oboljenja.

U svrhu promicanja važnosti dermatološkog pregleda, a povodom EUROPSKOG DANA BORBE PROTIV MELANOMA, koji se obilježava 6. svibnja, u poliklinici MakeOver trenutno provodimo kampanju „Tko ti čuva leđa?“. Cilj ove kampanje je podignuti svijest o problemima koji se odnose na stalan porast incidencije melanoma.

Kampanja traje mjesec dana, ususret ljetu, kako bismo se prisjetili opasnosti pretjeranog izlaganja kože suncu i boravka na suncu bez adekvatne zaštite, a za vrijeme njezina trajanja svi pacijenti mogu obaviti dermatoskopski pregled i dijagnostiku madeža uz 50 % popusta.

U poliklinici MakeOver veliku pažnju pridajemo i zaštitnim kremama, pa stoga kod nas možete pronaći vrhunske, visokokvalitetne proizvode renomiranog španjolskog branda Mesoestetic koji ima specijalno izrađenu liniju za zaštitu od sunca s tzv. mesoprotech*kompleksom koji štiti od UVB i UVA zračenja.

Osim toga, u našoj poliklinici pacijentima je na raspolaganju široka ponuda neinvazivnih, nekirurških i potpuno bezbolnih medicinskih tretmana koji uz odlične rezultate ispravljaju štete uzrokovane fotostarenjem, a ujedno i kronološkim starenjem.

Smisao svih naših tretmana jest usporavanje prirodnog procesa starenja lica i tijela, uz diskretne popravke već nastalih promjena, i to uz maksimalno očuvanje prirodne ljepote i zadovoljstva pacijenta.

Za sve detaljnije upite ili narudžbe možete nam se obratiti telefonski, mailom ili putem službenih društvenih mreža.

Ostale objave

Trebate pomoć?

Molimo Vas ispunite kontakt obrazac kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati.