SKINBOOSTER – IDEALAN PREPARAT ZA HIDRATIZACIJU KOŽE

12|01|2022

Skinbooster - kolagen kože

Skinbooster potiče kožu na stvaranje kolagena. Koža je najveći organ ljudskog tijela kojem vrlo često ne posvećujemo dovoljno pažnje.

 Za zdravu i hidratiziranu kožu zaslužni su kolagen i hijaluronska kiselina, čija se prirodna koncentracija značajno smanjuje već u kasnim dvadesetim i ranim tridesetim godinama.

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu i tvar koja cijelo tijelo drži na okupu, dok hijaluron ima ključnu funkciju u održavanju mladolikog izgleda kože.

Osim prirodnog starenja kože, na smanjeno stvaranje kolagena utječu i vanjski faktori poput pušenja ili pretjeranog izlaganja kože UV zrakama, a smanjenje njihove prisutnosti očituje se kao umorna koža, bez sjaja i elastičnosti.

S prvim znakovima starenja, većina žena i muškaraca posegnut će za skupocjenim kremama kao najboljim rješenjem, međutim, potrebna je njega i osvježenje iznutra. Iako su proizvođači kozmetike uspjeli u kreme i serume staviti gotovo svaki sastojak za njegu kože, molekule kolagena su prevelike da bi prošle kroz kožu. Upravo iz tog razloga, određenim preparatima, trebamo potaknuti tijelo na proizvodnju vlastitog kolagena. Proizvodnjom kolagena koža se iznutra sama obnavlja, a vraća joj se i gipkost i čvrstoća. Upravo je to jedan od glavnih razloga zbog čega je tretman skinboosterima hit tretman za postizanje najblistavije kože i ultimativnog anti-age efekta.

Skinboosteri su preparati zaslužni za sintezu kolagena čijim korištenjem dolazi do obnavljanja kože iznutra, a za razliku od hijaluronskih filera ne utječe se na povećanja volumena. Što to znači? Skinboosteri će se ravnomjerno rasporediti unutar tkiva i potaknuti kožu na stvaranje kolagena, dok će se hijaluronski filer zadržati na mjestu primjene (npr. usne, obrazi, nos ili neki drugi dio tijela kojem želimo povećati volumen). Tretman se preporučuje svima koji žele osvježiti svoj izgled i postići takozvani „glow efekt“ iz snova. I muškarci i žene, bez obzira na životnu dob i tip kože, idealni su kandidati za ovaj tretman.

Osim na licu, ovaj tretman pruža izvrsne rezultate i na drugim dijelovima tijela, a najčešće se koristi za uklanjanje sitnih bora i namreškane kože na dekolteu i rukama. Osim toga, skinboosterima se mogu umanjiti i ožiljci od akni, popraviti tonus i tekstura kože te znakovi koji otkrivaju godine. Nadoknada hijalurona u dubljim slojevima kože postići će trenutačno zaglađivanje kože i smanjenje bora.

Prije tretmana nije potrebna posebna priprema, a sam postupak započinje dezinfekcijom područja u koje se injektira skinbooster. Nakon dezinfekcije, nanosi se anestetik čije djelovanje započinje nakon petnaest minuta. Tankom iglicom preparat se ubrizgava u sloj kože, a postupak traje 15 do 30 minuta, ovisno o regiji koja se tretira. Moguće nuspojave vezane su uz osjetljivost na injekcije, a uključuju crvenilo, osjetljivost na opip, otjecanje, podljev i nikada nisu ozbiljne ili dugoročne te nestaju nakon nekoliko dana.

Preporuke nakon tretmana vrlo su jednostavne, a odnose se uglavnom na specifične aktivnosti. Prva 24 sata preporučuje se izbjegavanje konzumiranja alkohola i vježbanja, dok se u prva 3 do 4 dana preporučuje izbjegavanje solarija i saune.

U slučaju da osjetite bilo kakve nuspojave nakon tretmana ili ako sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za savjet ili se naručite za kontrolni pregled.

INTRAVENOZNA TERAPIJA – ZDRAVI IZNUTRA, A LIJEPI IZVANA

Zdravlje i ljepota počinju iznutra! To je ideja vodilja naše klinike. Poliklinika MAKEOVER je mjesto na kojemu postižete potpunu ravnotežu fizičkog i mentalnog zdravlja, unutarnje i vanjske ljepote. Ukoliko ste pod konstantnim stresom, hranite se nezdravo ili se osjećate iscrpljeno, umorno,...

O-Shot – užitak nadohvat ruke.

O-Shot – užitak nadohvat ruke Ženski orgazam je kompleksna i uvijek zanimljiva tema. Ako gledamo povijest ženskih orgazama, u 19. stoljeću ženski orgazam je smatran histeričnom i ludom reakcijom koju je bilo potrebno liječiti. Naravno, ne moramo ni govoriti kolika je tabu tema bila sama rasprava o...

Prestanite glumiti orgazam – doživite ga u njegovom punom intenzitetu!

Prestanite glumiti orgazam – doživite ga u njegovom punom intenzitetu! Pojednostavljeno rečeno, orgazam predstavlja vrhunac seksualnog doživljaja, odnosno seksualni klimaks. Sama riječ orgazam potječe od grčke riječi orgasmós koja znači puten, pomaman, požudan. Poliklinika Makeover ruši tabue i...

Recite zbogom celulitu!

Što je celulit? Celulit je kronična bolest degenerativnog tipa koja ima tendenciju pogoršavanja i sklonost vraćanju. Javlja se gotovo u svake žene, i to uključujući profesionalne modele, mršavice i sportašice. Celulit može zahvatiti cijele noge ili se lokalizirati u području prednje ili stražnje...