[code_snippet id=5]

Blefaroplastika

Koža u području očnih kapaka posebno je tanka i kao takva izrazito podložna posljedicama starenja.

S godinama kapci polako mijenjaju svoj izgled. Na njima se javlja višak kože u obliku vrećica, nabora i masnih jastučića, a što uvelike mijenja percepciju ljepote i bitno utječe na gubitak samopouzdanja.

Iako za rješenje ovog problema na raspolaganju stoji niz inovativnih neinvazivnih metoda, višak kože i masno tkivo na očnim kapcima mogu se u potpunosti odstraniti samo i isključivo operativnim zahvatom koji se naziva blefaroplastika ili korekcija očnih kapaka.

Što je to blefaroplastika?

Blefaroplastika ili korekcija kapaka je estetski kirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva s gornjih i donjih kapaka.

Kome je namijenjena?

Kandidati za blefaroplastiku su sve osobe, neovisno o dobi, kojima je koža na kapcima izgubila elastičnost i konzistenciju.

Najčešće su to osobe starije životne dobi jer je koža na kapcima najtanja pa se na njima najviše vide prvi znakovi starenja, ali kandidati za korekciju kapaka mogu biti i osobe u 20-im i 30-im godinama kojima također dolazi do pojave viška kože na kapcima ili u slučaju genetske sklonosti pojavi podočnjaka.

Potrebno je naglasiti da blefaroplastika nije samo estetski, već i funkcionalni problem.

Kapci se u iznimnim situacijama mogu toliko spustiti da se ne mogu normalno podizati pa tako ometaju vid.

Tijek operacije:

Čitavi zahvat izvodi se pod lokalnom anestezijom i potpuno je bezbolan. Traje oko 2-3h, a od čega je  45 minuta ostavljeno za preoperativnu pripremu (dezinfekcija operativnog polja i iscrtavanje).

Poliklinici MakeOver blefaroplastiku izvodi vrhunski oftalmolog koji je vrlo dobro upoznat s anatomskim strukturama oko očiju pa je zahvat jednostavan i bez rizika za pacijenta

Rezultati:

Uz pomoć iskusnog stručnjaka, detaljnu preoperativnu pripremu, precizno izveden zahvat te disciplinirano ponašanje pacijenta nakon operacije, blefaroplastika daje vrhunske i dugoročne rezultate te vraća pacijentu samopouzdanje.

Za sva detaljnija pitanja oko samog zahvata stojimo na raspolaganju putem maila, telefona ili društvenih mreža.

Rezervirajte svoj termin Online

Naše usluge
Dermatologija
Estetska ginekologija i ginekologija
Stomatologija
Medicinska estetika i Anti-age
Centar za mršavljenje
Trebate pomoć?
Molimo Vas ispunite kontakt obrazac kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati.