[code_snippet id=5]

Uklanjanje celulita

Celulit je kronična bolest degererativnog tipa koja ima tendenciju pogoršavanja i sklonost vraćanju. Javlja se gotovo u svake žene, i to uključujući profesionalne modele, mršavice i sportašice.
Ženski spolni hormon estrogen u kombinaciji s lošom prehranom, lošom cirkulacijom, genetikom, starenjem, neadekvatnim unosom tekućine i neredovitom fizičkom aktivnosti ključan je u nastanku celulita. Posljedično dolazi dostanjivanja kože oštećenja vezivnog tkiva koje postaje neelastično i kao takvo nije dobra potpora masnih stanicama činjenice da masne stanice rastu prema površini kože, a istovremeno ih neelastično vezivno tkivo povlači prema dolje pa nastaje izgled narančine kore.
Celulit može zahvatiti cijele noge ili se lokalizirati u području prednje ili stražnje strane bedara, bokova, koljena i nadlaktica.

Po intenzitetu se dijeli na temelju vidljivosti narančine kore:

Nema narančine kore.

Vidi se na pritisak.
Vidi se u pokretu.
Vidi se u mirovanju.

Po vrsti se dijeli na:

– meki celulit
– tvrdi celulit
– edematozni celulit.
Pristup liječenju celulita strogo je individulaniziran. Upotrebljavamo kombinaciju kemijskih peelinga (s pomoću kojih postižemo dubinsku revitalizaciju i restrukturiranje kože i njezino zatezanje), microneedling i mezoterapiju. Pri tome upotrebljavamo različite koktele, ovisno o vrsti stupnja i fazi liječenja (drenaža, lipoliza, lifting). Spomenute postupke kombiniramo s ručnom masažom, vakuum drenažom i savjetima o prehrani i tjelovježbi. Za uspješno otklanjanje potrebno je obično pet ili šest tretmana. Budući se tretmani moraju provoditi kao tretmani održavanja, tj. postati dio stila života jer celulit ima sklonost vraćanju.

Rezervirajte svoj termin Online

Naše usluge
Dermatologija
Estetska ginekologija i ginekologija
Stomatologija
Medicinska estetika i Anti-age
Centar za mršavljenje
Trebate pomoć?
Molimo Vas ispunite kontakt obrazac kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati.