[code_snippet id=5]

Kemijski piling

Kemijski su peelinzi kombinacija umjetnosti i znanosti. Predstavljaju medicinsku proceduru nanošenja odabranih kemikalija na kožu regije koja se tretira s ciljem poboljšavanja stanja kože.

Prema dubini djelovanja peelinzi mogu biti:

  • vrlo površinski
  • površinski
  • srednje duboki
  • duboki

Može biti riječ o zasebnim tretmanima i pripremi ili nadopuni drugih tretmana poput microneedlinga i mezoterapije kako u području lica i vrata tako i u području ostalih dijelova tijela. Tretmani mogu biti i sastavna komponenta kombiniranih tretmana strija i celulita. Izvrsna su metoda za ublažavanje plitkih bora, hiperpigmentacijskih mrlja, ožiljaka od akni i promjena na koži nastalih fotostarenjem. Cilj tretmana jest skidanje određenog broja slojeva kože, čime se potiče njezina prirodna obnova, stvaranje novog kolagena i elastina, obnova epidermisa i poboljšavanje arhitekture dermisa, tj. remodeliranje kože. Učinak kemijskog peelinga ovisi o odabiru kiseline, a odabir je u skladu s indikacijama koje se žele liječiti.

Najčešće se provodi u razmacima od dva do četiri tjedna ovisno o vrsti kiseline koja se upotrebljava u postupku. Nakon tretmana javlja se blago crvenilo koje se vrlo brzo smiruje. Unutar nekoliko dana moguće je vidljivo ljuštenje ili perutanje kože koje brzo prestaje. Za to vrijeme nužna je posebna njega kože o kojoj će pacijent biti temeljito informiran nakon postupka. Izuzetno je važno držati se preporuke liječnika o njezi, kao i o primjeni kreme za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom tijekom boravka na otvorenom.

Rezervirajte svoj termin Online

Naše usluge
Dermatologija
Estetska ginekologija i ginekologija
Stomatologija
Medicinska estetika i Anti-age
Centar za mršavljenje
Trebate pomoć?
Molimo Vas ispunite kontakt obrazac kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati.