[code_snippet id=5]

Uklanjanje strija

Život ostavlja razne tragove na našem tijelu, a među najtvrdokornije se ubrajaju strije. One nastaju kao posljedica prekomjernog rastezanja kože, najčešće na trbuhu, bedrima, nadlakticama, natkoljenicama i listovima. U početku su crvenkaste i roza boje, no s vremenom blijede. Nastaju kod oba spola, no češće kod žena jer estrogen razara kolagen te potiče njihovu pojavu. Stoga se one osobito pojavljuju u pubertetu, tijekom trudnoće i tijekom uzimanja oralnih kontraceptiva kad je razina estrogena visoka. Na njihov nastanak utječe znatno povećavanje tjelesne ili mišićne mase, uzimanje kortikosteroida i hormonska neravnoteža.

Strije zapravo predstavljaju defekt kože gdje jedan sloj nedostaje u većoj ili manjoj mjeri. U terapiji strija u svojoj poliklinici upotrebljavamo kombiniranu tehniku liječenja koja uključuje kemijske peelinge, microneedling i mezoterapiju. Kod mezoterapije upotrebljavamo posebne koktele namijenjene upravo korekciji ovog defekta, kao i vlastitu krv pacijenta (PRP). Obično se preporučuje kombinacija od četiri tretmana u razmacima od tri do četiri tjedna. Nakon toga i ovisno o rezultatu planira se daljnja strategija liječenja. Strije nikad ne mogu u potpunosti nestati!

Ono što je svakako moguće jest bitno ih ublažiti. Za uspjeh je presudna širina strija (što je strija šira, teže se uklanja), kao i njihova dubina. Postupak je bezbolan i ne zahtjeva nikakav oporavak, a trajanje postupka ovisi o veličini površine koja se tretira, kao i kombinaciji postupaka koja se za svakog pacijenta bira posebno.

Rezervirajte svoj termin Online

Naše usluge
Dermatologija
Estetska ginekologija i ginekologija
Stomatologija
Medicinska estetika i Anti-age
Centar za mršavljenje
Trebate pomoć?
Molimo Vas ispunite kontakt obrazac kako bismo Vas mogli povratno kontaktirati.