Recite zbogom celulitu!

29|03|2021

Riješite se celulita

Što je celulit?

Celulit je kronična bolest degenerativnog tipa koja ima tendenciju pogoršavanja i sklonost vraćanju. Javlja se gotovo u svake žene, i to uključujući profesionalne modele, mršavice i sportašice. Celulit može zahvatiti cijele noge ili se lokalizirati u području prednje ili stražnje strane bedara, bokova, koljena i nadlaktica.

Pristup problematici celulita u našoj Poliklinici je cjelovit, kombiniran i strogo individualiziran.

  • Uzroci nastanka celulita

Ženski spolni hormon estrogen u kombinaciji s genetikom, lošom prehranom, lošom cirkulacijom, starenjem, neadekvatnim unosom tekućine i neredovitom fizičkom aktivnosti ključan je u nastanku celulita.

  • Cjeloviti i kombinirani pristup liječenju u Poliklinici MakeOver

U Poliklinici MakeOver na raspolaganju Vam stoji niz neinvazivnih, bezbolnih postupaka koji su se, u kombinaciji s promjenom načina življenja, pokazali iznimno uspješnim i efikasnim u borbi protiv celulita, a koje provode iskusni doktori.

Svim tretmanima prethode detaljne i personalizirane konzultacije, a kojima prisustvuje čitav tim stručnjaka Poliklinike u suradnji s medicinskim kozmetolozima i fizioterapeutima.

Što se samih metoda Poliklinike tiče – upotrebljavamo kombinaciju kemijskih peelinga (s pomoću kojih postižemo dubinsku revitalizaciju i restrukturiranje kože i njezino zatezanje), microneedling i mezoterapiju. Pri tome upotrebljavamo različite koktele, ovisno o stupnju i fazi liječenja.

Mezokokteli blokiraju stvaranje i ujedno potiču oslobađanje i sagorijevanje masti i ubrzavanje cirkulacije. Ovim koktelima djelujemo na više problema odjednom: na lokalizirane masne naslage, celulit i slab tonus kože zajedno.

U idealnim uvjetima, spomenute postupke kombiniramo s ostalih medicinsko-kozmetičkim tretmanima i masažnim tehnikama te nutricionističkim savjetima i savjetima o tjelovježbi i fizičkoj aktivnosti.

  • Metabollic Balance

Kao što je prethodno i rečeno – problematici celulita u Poliklinici MakeOver pristupamo cjelovito, iz više različitih perspektiva.

S obzirom na to da je riječ o iznimno kompleksnoj pojavi, koju uzrokuje kombinacija različitih faktora, lako je zaključiti da rješenje problema s celulitom nije univerzalno, jedinstveno i brzo te da isti ne nestaje ˝preko noći˝.

S obzirom  da ima sklonost vraćanju, postupci sami po sebi neće riješiti problem celulita na duge staze pa stoga još jednom naglašavamo važnost korjenite promjene načina života.

U tom smislu, posebnu važnost u našoj Poliklinici pridajemo individualnom planu prehrane koji se sastavlja prema laboratorijskim vrijednostima krvne slike direktno iz njemačke klinike.

Riječ je o tzv. Metabolic Balance metaboličkom programu za reguliranje tjelesne težine kojeg su razvili liječnici i prehrambeni znanstvenici, a za kojeg smo posebno certificirani.

Prehranom prema ˝metabolic balance˝ individualnom programu zdravo se mršavi, hormoni se stabiliziraju, šećer, masnoće i tlak se prirodno reguliraju.

Program za svakog pacijenta u svijetu izrađuje se direktno u njemačkom metabolic balance institutu.

Za detaljnije informacije o svim navedenim tretmanima budite slobodni naručiti se na besplatne konzultacije putem telefona/mobitela ili maila Poliklinike.

INTRAVENOZNA TERAPIJA – ZDRAVI IZNUTRA, A LIJEPI IZVANA

Zdravlje i ljepota počinju iznutra! To je ideja vodilja naše klinike. Poliklinika MAKEOVER je mjesto na kojemu postižete potpunu ravnotežu fizičkog i mentalnog zdravlja, unutarnje i vanjske ljepote. Ukoliko ste pod konstantnim stresom, hranite se nezdravo ili se osjećate iscrpljeno, umorno,...

O-Shot – užitak nadohvat ruke.

O-Shot – užitak nadohvat ruke Ženski orgazam je kompleksna i uvijek zanimljiva tema. Ako gledamo povijest ženskih orgazama, u 19. stoljeću ženski orgazam je smatran histeričnom i ludom reakcijom koju je bilo potrebno liječiti. Naravno, ne moramo ni govoriti kolika je tabu tema bila sama rasprava o...

Prestanite glumiti orgazam – doživite ga u njegovom punom intenzitetu!

Prestanite glumiti orgazam – doživite ga u njegovom punom intenzitetu! Pojednostavljeno rečeno, orgazam predstavlja vrhunac seksualnog doživljaja, odnosno seksualni klimaks. Sama riječ orgazam potječe od grčke riječi orgasmós koja znači puten, pomaman, požudan. Poliklinika Makeover ruši tabue i...

Muče li vas strije?

U poliklinici MakeOver imamo rješenje za vas! Život ostavlja razne tragove na našem tijelu. U najtvrdokornije promjene ubrajaju se strije, nazvane još i "izdajničkim prugama". Uz celulit, strije predstavljaju jednu od najčešćih boljki kod žena. Bez obzira na to što gledano sa zdravstvene strane...