DETOKSIKACIJA
I OBLIKOVANJE TIJELA

PROGRAM DETOKSIKACIJE I OBLIKOVANJA TIJELA

U Poliklinici MakeOver nudimo vam niz tretmana za detoksikaciju i oblikovanje tijela, a pri čemu poseban naglasak stavljamo na holistički pristup u vidu Metabolic Balance metaboličkog programa.

Riječ je o personaliziranom planu i programu prehrane za zdravo mršavljenje i reguliranje tjelesne težine koji daje vrhunske i dugoročne rezultate bez opasnosti od tzv. ˝jo-jo efekta˝, odnosno od povratka izgubljenih kilograma, a idealno ga je kombinirati s ostalim tretmanima oblikovanja tijela.

U našoj Poliklinici, direktorica Biljana Mančić certificirani je terapeut za Metabolic Balance program.

PROGRAM DETOKSIKACIJE I OBLIKOVANJA TIJELA

USLUGE

Metabolic Balance

Metabolic Balance predstavlja individualni plan i program prehrane za zdravo mršavljenje i reguliranje tjelesne težine, a kojeg su razvili liječnici i prehrambeni znanstvenici.

Sami program počinje detoksikacijom organizma u vidu hidrokolon terapije koju provodi naša stručna doktorica (na slici) s više od 20 godina iskustva.

Program polazi od pretpostavke da svaki organizam ima svoje metaboličke specifičnosti koje se ne mijenjaju i ostaju zauvijek njegove baš kao i otisci prstiju.

U skladu s time, plan i program prehrane sastavlja se  prema laboratorijskim vrijednostima krvne slike direktno u njemačkom metabolic balance institutu.

Ovaj program predstavlja svojevrstan jednokratan ulog u dugoročno zdravlje.

Prehranom prema metabolic balance individualnom programu zdravo se mršavi, hormoni se stabiliziraju, šećer, masnoće i tlak se prirodno reguliraju.

Nakon samo 14 dana osjetit ćete znatno poboljšanje u smislu manje kilaže, više energije i boljeg raspoloženja (s obzirom da osobnim planom prehrane rješavamo, između ostalog i hormonalni disbalans). Izbacivanjem svih toksina iz tijela osjećat ćete se poletnije i lakše, a pridržavanjem plana prehrane bit ćete zadovoljniji sobom, motiviraniji i ustrajniji u ostvarivanju drugih ciljeva.

Program ima ISO 9001 certifikat za kvalitetu. Strogo je kontroliran i može se i smije provoditi samo od strane posebno educiranih i certificiranih stručnjaka.

U našoj Poliklinici, direktorica Biljana Mančić certificirani je terapeut za metabolic balance program, a kojeg smo primjenili i na našoj djelatnici – doktorici Lindi koja je najbolji primjer efikasnosti i učinkovitosti istog.

Kome je program namijenjen?

 • Osobama koje žele zdravo mršavjeti odnosno osobama s prekomjernom tjelesnom težinom.
 • Osobama  s dijabetesom (ovisnim ili neovisnim o inzulinu) i bez obzira na tjelesnu težinu
 • Zdravim osobama koje program mogu koristiti kao preventivu.
Hidrokolon terapija

Hidro colon terapija Hidrokolon terapija ili ispiranje crijeva jednostavan je i neagresivan tretman kojim se uklanjaju nečistoće iz debelog crijeva i s njegove stijenke. Ovaj je tretman već godinama sastavni dio osobne higijene u razvijenim zapadnim zemljama, a za cilj ima rasterećenje organizma od štetnih tvari kako bi se na taj način izvršila detoksikacija organizma. Potpuno je bezbolan i traje 45 minuta.

Ovaj se tretman preporučuje:

– osobama koje žele izvršiti detoksikaciju organizma radi zdravijeg načina života
– osobama prekomjerne tjelesne težine
– osobama koje pate od probavnih poremećaja
– osobama sklonima alergijama i kožnim promjenama.
Kako bi se očistilo debelo crijevo, idealno je napraviti pet tretmana u razmacima od dva do četiri dana, a ako je potrebno, moguće je izvršiti do deset uzastopnih tretmana u razmaku od dva do četiri dana. U razdoblju trajanja tretmana, potrebno je piti veće količine tekućine.

Intravenozna terapija

Naša filozofija poslovanja satkana je u ideji da sva ljepota i zdravlje dolaze iznutra.

U tom kontekstu posebnu pažnju pridajemo intravenoznoj terapiji.

Što je to intravenozna terapija?

Pojednostavljeno rečeno, intravenozna terapija ili infuzija predstavlja ubrizgavanje ili apliciranje određenih tvari direktno u krvotok u razne svrhe kao što je detox, pomlađivanje i za brojne druge primjene.

Što se aplicira?
Sastojci koji se intravenozno apliciraju mogu biti:

 • Lijekovi
 • Voda radi rehidracije
 • Nutrijenti: vitamini, minerali i aminokiseline

Za što se koristi intravenozna terapija?

Osim za detox i anti-age, intravenozna terapija ili infuzija koristi se i za:

 • Povratak/podizanje energije i raspoloženja
 • Liječenje depresije i anksioznosti
 • Ublažavanje simptoma stresa
 • Jačanje koncentracije, za bolje pamćenje i učenje
 • Jačanje imuniteta
 • Regeneraciju jetre
 • Topljenje masti
 • Liječenje alergija
 • Kardiovaskularne bolesti
 • Oporavak organizma nakon kemoterapije


Kao alternativa infuziji, postoji mogućnost primanja vitamina, minerala i drugih hranjivih sastojaka i putem intramuskularne injekcije. Ovaj brz i efikasan način terapije, također osigurava direktno unošenje sastojaka u naš organizam što ga čini preferiranim izborom mnogih klijenata.

Lipo laser


Lipo laser jednostavan je način za smanjivanje tvrdokornih masnih naslaga, a tretmani su bezbolni, neinvazivni i bez nuspojava za okolno tkivo. Riječ je o neinvazivnom laseru niske frekvencije, odnosno takozvanom hladnom laseru, uz istovremenu radiofrekvenciju u istoj sondi koja dubinski zagrijava i rješava masne stanice, ubrzava metabolizam i potiče limfnu drenažu i cirkulaciju. Dolazi do razbijanja membrane masnih stanica čiji se raspadni produkti izbacuju u cirkulaciju te putem limfe i limfnog sustava izlučuju iz organizma, a oslobođena energija ponovno se iskorištava u metaboličkim procesima.

Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija Kavitacija se upotrebljava kao metoda mršavljenja, no mnogo je učinkovitija za oblikovanje tijela jer razbija celulit, hrani kožu, reaktivira cirkulaciju i djeluje kao detoksikacijska metoda, izbacujući iz tijela štetne tvari i toksine. Ovom ćete metodom uz niskofrekventne zvučne valove uništiti masne naslage, a pri tome neće doći do oštećenja ostalih unutarnjih organa i zdravog okolnoga tkiva. Postupak je potpuno siguran i ugodan, nema procesa oporavka niti ožiljaka na tretiranim dijelovima. Ultrazvučnom kavitacijom mogu se tretirati svi kritični dijelovi tijela: trbuh, bedra, stražnjica i nadlaktice.

Radiofrekvencija tijela

 Radiofrekvencija tijela također se nerijetko koristi kao pomoć u otklanjanju celulita. Riječ je o dubinskom zagrijavanju kože tijela sondom koje dovodi do poboljšanja metabolizma stanica, povećanja mišićnog tonusa i elastičnosti tkiva te aktivacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena. Ova metoda, osim što uspješno smanjuje celulit i lokalizirane masne naslage, također uklanja strije i akne na tijelu.

Naručite se za konzultacije ili pregled